Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

4/6/12

Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί τα παιδιά μας!


Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

     Παρατηρώντας  τα παιδιά στις δραστηριότητές τους στη Βιβλιοθήκη,  αναλογιζόμαστε ως ενήλικοι πόσο μεγάλη  ευθύνη  έχουμε απέναντί τους. Ειδικά σήμερα, την εποχή στην οποίαν ζούμε, πολλές φορές μένουν απροστάτευτα σε μία κατάσταση αρνητικότητας που τους αποστραγγίζει τους χυμούς της ζωής, ματαιώνει λίγο ή πολύ τα όνειρά  τους και τις ελπίδες τους. Χρέος μας είναι να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και να κρατούν πάντα τα φτερά τους ανοιχτά.
   Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου οργανώνει φέτος ένα πρωτοποριακό καλοκαιρινό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας & Διαφορετικότητας. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό θα γνωρίσουν τα παιδιά πόσο διαφορετικά μπορεί να είναι  μεταξύ τους   με ξεχωριστές δεξιότητες το καθένα. Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, να δουλέψουν ομαδικά, να συνεργαστούν με συνομήλικους τους, μέσα από την ανάγνωση παραμυθιού και κατανόηση των μηνυμάτων του, καθώς και να εκφραστούν μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες. Θα αντιληφθούν ότι οι άνθρωποι που έχουν ανεκτικότητα απέναντι στις διαφορές των άλλων, έχουν περισσότερες ευκαιρίες στη μόρφωση, στην καριέρα τους και γενικά σε άλλες δραστηριότητες της ζωής.
    Είναι μεγάλη η χαρά μας που για το πρόγραμμα αυτό θα συνεργαστούμε  με φορείς όπως το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Αχαΐας, τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, την Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία και την Αντικαρκινική Εταιρεία Αιγίου.
      Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να σκεφθούν τον εαυτό τους, το φίλο τους, το περιβάλλον τους και μέσα σ’ αυτό το σύνολο, τα δικαιώματά τους.
Κοντά τους θα βρεθεί ο Συνήγορος του Παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος που είναι τιμή για μας η παρουσία του στην Ιόνιο βιβλιοθήκη. Θα συζητήσουν μαζί του, θα ακούσει τις προτάσεις τους και θα απαντήσει στις απορίες τους.
      Ξεχωριστή θα είναι και η παρουσία του Γενικού Δ/ντή της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF κ. Ηλία Λυμπέρη στη Βιβλιοθήκη, όπου θα συζητήσει με τη νεολαία μας, για τα παιδιά από όλο τον κόσμο.
      Εμείς  λέμε ναι στις διαχρονικές αξίες και αρετές της ηθικής ζωής και του ανθρωπισμού. Λέμε ναι στην κριτική και θετική σκέψη των παιδιών. Λέμε ναι στα δικαιώματα των παιδιών. Λέμε ναι στο Όραμα των παιδιών.
Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί τα παιδιά μας.
Αυτό που χρειάζεται από μας είναι   θέληση ,  επιμονή,  υπομονή, ζήλο και περισσή φροντίδα. Χρειάζεται όμως και περισσότεροι εμψυχωτές, περισσότεροι εθελοντές που θα κρατούν το Όραμα των παιδιών ζωντανό, αληθινό.
       Αξίζει να προσπαθήσουμε!                                            
                                                                             
                                                                                      Ιόνιος βιβλιοθήκη Αιγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)