Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

12/7/12

Ολοκληρώθηκε το Καλοκαιρινό πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης


   Ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό καλοκαιρινό πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας και Διαφορετικότητας  της Ιόνιου  βιβλιοθήκης  με απρόσμενη   μεγάλη επιτυχία.
    Η συμμετοχή των παιδιών και των εφήβων  ξεπέρασε τα 150 άτομα, των δε ενηλίκων τα 200 άτομα.

 Τα παιδιά με τη βοήθεια των εμψυχωτών ανέπτυξαν τη φαντασία τους,  τη δημιουργικότητά τους και  την αντίληψη, ενθουσιάστηκαν, ήταν οι πρωταγωνιστές στις δραστηριότητες, καλλιέργησαν δεξιότητες, δούλεψαν ομαδικά και συνεργάστηκαν με συνομηλίκους τους, εκφράστηκαν μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, γνώρισαν τη διαφορετικότητα μέσα από βιωματικά παιχνίδια και αντιλήφθηκαν ότι οι άνθρωποι που έχουν ανεκτικότητα απέναντι στις διαφορές των άλλων, έχουν περισσότερες ευκαιρίες στη μόρφωση, στην καριέρα τους και γενικά σε πολλούς τομείς της ζωής τους.
     
       Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να σκεφθούν τον εαυτό τους, το φίλο τους, το περιβάλλον τους και μέσα σ’ αυτό το σύνολο, τα δικαιώματά τους. Έμαθαν μέσα από τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες, να κρατούν τα φτερά τους ανοιχτά.
      Τα ερωτήματα που έβαζαν στους εμψυχωτές είχαν  ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι δε διάλογοι ήταν εκπληκτικοί.   
 Είναι μεγάλη η χαρά της Βιβλιοθήκης που για το πρόγραμμα αυτό συνεργάστηκε  με φορείς όπως το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Αχαΐας, την Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία,  την Αντικαρκινική Εταιρεία Αιγίου, τη UNICEF,  το Συνήγορο του Παιδιού, τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.
Επίσης με τον συγγραφέα  Διαμαντή Γαβριηλίδη και την εικονογράφο Αθανασία Γαβριηλίδη, του παραμυθιού «Ο Ντορής μαθαίνει να τραγουδάει». Τον φωτογράφο Κωνσταντίνο Λαζανά και βέβαια με τους εθελοντές της Βιβλιοθήκης.
       Σημαντική ήταν η βοήθεια όλων των σχολείων του Δήμου μας για την άμεση ενημέρωση των μαθητών για το πρόγραμμα. Το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου και το συνοδό καθηγητή κ. Βάγια Παναγιώτη.
Τέλος της επιχείρησης Print Shop κ. ΡΟΥΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, του ανθοπωλείου «Μανώλια», του χορηγού επικοινωνίας Ράδιο Αίγιο και εφημερίδα Φιλόδημος, καθώς και όλο του Ημερήσιου και εβδομαδιαίου τοπικού τύπου.



     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)