Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

16/12/12

Μουσικο-φιλολογική βραδιά: "Τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων"


Μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή εκδήλωση έγινε το περασμένο Σάββατο στα πλαίσια των εγκαινίων της έκθεσης «Μαγικά συρτάρια» για το Χαμόγελο του Παιδιού, της έναρξης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αιγιαλείας, , αλλά και στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας της Ιονίου βιβλιοθήκης Αιγίου.
Η εκδήλωση με τίτλο «Τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων» ήταν μία μουσικο-φιλολογική βραδιά  που διοργανώθηκε από την Ιόνιο βιβλιοθήκη, την Ορχήστρα «Μουσική Οδύσσεια» και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.
Η επεξεργασία των κειμένων έγινε από τη Χριστίνα Βέργου, Αρχαιολόγο – εθελόντρια της Ιονίου βιβλιοθήκης. Οι απαγγελίες έγιναν από την Τούλα Κόκκινου-Σπηλιοπούλου και τη Τώνια Κωστοπούλου, εθελόντριες της Βιβλιοθήκης.
        Η ορχήστρα «Μουσική Οδύσσεια» απέδωσε με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλη την Ελλάδα αλλά και από την Ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία.
Στην κιθάρα έπαιξε ο Σπύρος Ιατρόπουλος, στο μαντολίνο ο Σπύρος Μπούζος, στη φωνή η Γωγώ Παπαφράγκου και ο Άγγελος Παπαδημητρίου. Ο Πάνος Πιερράτος υπεύθυνος της Ορχήστρας, στη φωνή και κιθάρα.
       Μία εκδήλωση εξαίρετη, γεμάτη συναίσθημα που μας έβαλε στο πνεύμα της μεγάλης και αφετηριακής γιορτής της Χριστιανοσύνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)