Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

4/6/14

Το Δημοτικό Σχολείο Καμαρών στην Ιόνιο βιβλιοθήκη Αιγίου.


Τη Τρίτη το πρωί 3 Ιουνίου επισκέφθηκαν την Ιόνιο βιβλιοθήκη , οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών, συμμετέχοντας στο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης:
                                                     
                             «Οργανώνω τη βιβλιοθήκη μου»

Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά όλη τη διαδικασία που γίνεται, από τη στιγμή που ένα βιβλίο μπει στη βιβλιοθήκη του Σχολείου τους ή την προσωπική τους βιβλιοθήκη, μέχρι που το βιβλίο αυτό πάρει τη θέση του στο ράφι. Πέρα από τη θεωρητική ενημέρωση που είχαν με προβολή σχετικών σλάιντς, συμμετείχαν όλα τα παιδιά με διαδραστικό τρόπο, προετοίμασαν βιβλία και πέρασαν όλα τα στάδια της διαδικασίας. Στο τέλος οι μικροί βιβλιοθηκονόμοι έβαλαν τα βιβλία που επεξεργάστηκαν στα ράφια της βιβλιοθήκης. Έτσι κατανόησαν με απλό και πρακτικό τρόπο, όλη τη διαδικασία οργάνωσης μιας βιβλιοθήκης.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης από τους ανθρώπους της, συζήτησαν μαζί τους και συμπλήρωσαν ακροστιχίδα. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ξεφύλλιζαν τα βιβλία, έκαναν πολλές ερωτήσεις και εκφράστηκαν μέσα από ένα βιβλίο.
Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν η κ. Ελένη Οικονομοπούλου, η κ. Διονυσία Παπαγιαννοπούλου και ο κ. Ηλίας Λιόλης.
Στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν τα στελέχη της Βιβλιοθήκης και Εθελοντές: η Γωγώ Παπαφράγκου, η Μάγδα Γεωργακοπούλου, η Χριστίνα Βέργου, η Γιώτα Τσανά, η Μαρία Λουίζου, η Αθανασία Ευαγγελίου, η Νόνη Λάφη και ο Άγγελος Παπαδημητρίου.
Η εμπειρία των μικρών μαθητών από αυτήν την επίσκεψή τους, ήταν ιδιαίτερα σημαντική και σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη.

1 σχόλιο:

  1. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ενδιαφέρουσα παρουσίαση καθώς και για όλα όσα μάθαμε για την ταξινόμηση των βιβλίων και την οργάνωση της βιβλιοθήκης μας !!! Η Στ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)