Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

12/9/14

Μία συνάντηση με τον παρελθόντα χρόνο.....


      Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων  τις  6 και 7 Σεπτεμβρίου στo Μοναστήρι  τ' Αι Συμιού στο Μεσολόγγι,  στην Πρέβεζα, στη Βόνιτσα, στον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, στην Αμμουδιά, στην Πάργα, δραστηριότητες τον ποταμό Αχέροντα, και στο Νεκρομαντείο.  
      Την υποστήριξη της εκδρομής είχε η Ιόνιος βιβλιοθήκη Αιγίου. Έγινε ξενάγηση σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους  από εθελοντές της βιβλιοθήκης αλλά και από Αρχαιολόγο-ξεναγό.
      Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου γνώρισαν από κοντά τον ευλογημένο τόπο του Μοναστηριού τ' Αι Συμιού, γνώρισαν την ιστορία  της μεγαλοπρεπής Ρωμαϊκής Νικόπολης, ως η πόλη σύμβολο μιας μεγαλειώδους νίκης και  την παλαιοχριστιανική πόλη, που μεταβάλλεται με την κατάρρευση των ρωμαϊκών συνόρων.
      Είδαν  το πιο φημισμένο Νεκρομαντείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Γνώρισαν την απίστευτη αρχιτεκτονική της υπόγειας αίθουσας του Νεκρομαντείου   που  έχει χαρακτηρισθεί  ως θαύμα ακουστικής καθώς πρόκειται για μία  εξαίρετη ανηχοϊκή αίθουσα. Οι φίλοι εκδρομείς μεταφέρθηκαν νοερά στο παρελθόντα χρόνο και γνώρισαν τη διαδικασία μύησης των προσκυνητών του Νεκρομαντείου.
      Ζήσανε όλοι  τη ζωή της τουριστικής Πάργας αλλά απόλαυσαν και την ομορφιά της Βόνιτσας.
      Ο Αχέροντας έχει χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου κάλλους. Τα Στενά, οι εκβολές του ποταμού αλλά και η ευρύτερη περιοχή ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Φύση 2000 (Natura 2000). Οι πηγές του ποταμού, το φαράγγι, ο μύθος και η ιστορία, η άγρια ομορφιά της φύσης συνθέτουν ένα εντυπωσιακό τοπίο, που θα  μείνει  σε όλους αξέχαστο.
     Με αυτή την εκδρομή αναζητήσαμε, αγαπήσαμε και ψάξαμε τη χώρα μας.    Αυτή    η εκδρομή, αυτός ο μακρινός  περίπατος  ήταν ψυχαγωγία, ξεγνοιασιά, διασκέδαση και συνάμα επιμόρφωση, εκπαίδευση,  Γνώση και Διδαχή.
    Όλοι οι εκδρομείς γοητεύθηκαν από την ομορφιά της πατρίδας μας αλλά και θαύμασαν το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
                                

Ο Σύλλογος ευχαριστεί την αρτοποιία  Ψύχα για τα χειροποίητα γλυκά που πρόσφερε στους φιλοξενούμενους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)