Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

18/5/15

Κατάμεστο το "Πολύκεντρο" Συνεδριακό Κέντρο Μυρτιάς Αιγίου στην Επετειακή Εκδήλωση - πλούσια συναισθήματα και συγκίνηση στο άκουσμα των Ωδών.-



     Έλαμψε η μεγάλη Επετειακή εκδήλωση για τα Εκατό πενήντα ένα χρόνια, που συμπληρώνονται φέτος, από την  Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα και διοργάνωσε ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, με την υποστήριξη της Ιόνιου βιβλιοθήκης Αιγίου,  το βράδυ του Σαββάτου, 16 Μαϊου   στο «Πολύκεντρο»  Συνεδριακό Κέντρο Μυρτιάς  Αιγίου.
       Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν αυθόρμητα στο κάλεσμα του Συλλόγου και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το μουσικοφιλολογικό-ιστορικό, αυτό θέμα.
     Την  Ιστορική αναδρομή της τελευταίας περιόδου  - Αγγλική κατοχή των Επτανήσων -  παρουσίασαν με ξεχωριστό τρόπο οι Εθελοντές της  Ιονίου Βιβλιοθήκης  Τώνια Κωστοπούλου και  η  Γωγώ Παπαφράγκου. Απαγγελίες κειμένων της εποχής αυτής απέδωσε με συγκλονιστικό τρόπο και θεατρική έκφραση ο Άγγελος Παπαδημητρίου.
     Επτά Ωδές από το έργο «Ύμνος εις την Ελευθερία» του Διονύσιου Σολωμού σε μελοποίηση Νικόλαου  Μάντζαρου και  προηχογραφημένη ενορχήστρωση του Λουκά Αδαμόπουλου,  ερμήνευσαν με εξαίσιο τρόπο:
 η παιδική Χορωδία της Εκπαιδευτικής Εταιρείας Πατρών, η παιδική χορωδία του Σύγχρονου Ωδείου Πατρών μαζί με τη Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων σε διδασκαλία και διεύθυνση  της εξαίρετης Αλίκης Ζαφείρη.    
       Οι    παρευρισκόμενοι γέμισαν από συναισθήματα αλλά και συγκίνηση στο άκουσμα των Ωδών, από τις Χορωδίες.   

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων ευχαριστεί τους χορηγούς επικοινωνίας:
Την Εφημερίδα  Αιγίοχος, την εφημερίδα Φιλόδημος , το Ράδιο Αίγιο, την ΕΡΑ Πάτρας και όλο τον τοπικό τύπο για την προβολή της εκδήλωσης καθώς και τις σχετικές ενημερώσεις των αναγνωστών και ακροατών τους.
Επίσης ευχαριστεί τους χορηγούς:
Τον κ. Φώτη Μάντικα ήχος-Φως, την κα Τ. Κόκκινου-Σπηλιοπούλου Φαρμακοποιός, την κα. Βασιλική Καραμήτσα Αρτοποιός, τις επιχειρήσεις EXPERT TOOLS Π. Κωστοπούλου-Α. Παναγόπουλος Ε.Ε., ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., Hondos Center Αίγιο,  τον κ. Χρήστο Διαμαντόπουλο Καφεκοπτείο, την κα. Κωνσταντίνα Μαρκοπούλου Έμπορο Μαναβικής, το κατάστημα FANTASY Γυναικεία Ενδύματα.
Ευχαριστεί το Λιμεναρχείο Αιγίου που άνοιξε τις πόρτες του λιμανιού,  προκειμένου να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα όλος αυτός ο κόσμος, που τίμησε με την παρουσία του την Ιστορική αυτή Επέτειο. Τέλος ευχαριστεί το προσωπικό του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας που παρευρίσκοντο στο χώρο του λιμανιού και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους με την μέγιστη ευγένεια που τους διέκρινε.
       Τέλος ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες μας που αγκάλιασαν και τίμησαν με την παρουσία τους  την ιστορική αυτή ημέρα.


Εκδηλώσεις που θ’ ακολουθήσουν:
    -   Η Ορχήστρα «Μουσική Οδύσσεια» θα συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, την Κυριακή 24 Μαΐου και ώρα 11.30 π.μ. στο «Πολύκεντρο»  Συνεδριακό Κέντρο Μυρτιάς Αιγίου.
   -    Η Ορχήστρα θα συμμετέχει σε συναυλία στην Κάτω Αχαία, τις 29 Ιουνίου.
  -  Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας θα συμμετέχει στην εκδήλωση Αγάπης  που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαϊου στο ανοιχτό θέατρο  «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»,  στο παλιό Νοσοκομείο Αιγίου.
    Επίσης ο  Σύλλογος Κεφαλλήνων έχει αποδεχθεί προτάσεις για:
   - Συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας  και της Ορχήστρας «Μουσική Οδύσσεια» σε Φεστιβάλ που διοργανώνει η Χορωδία Αργοστολίου, στο Αργοστόλι τη Τετάρτη  15 Ιουλίου. 
    - Συναυλία στον Πόρο Κεφαλονιάς την Πέμπτη 16 Ιουλίου και το πρόγραμμα  εξ’ ολοκλήρου θα γίνει από τη Χορωδία Αιγιαλείας και την Ορχήστρα της.
      - Συναυλία στη Γαστούνη το Σάββατο 17 Οκτωβρίου μετά από  πρόσκληση του Συλλόγου Κεφαλλήνων Γαστούνης.
       Ο Σύλλογος τέλος επεξεργάζεται και άλλες προτάσεις φιλοξενίας στην ορεινή περιοχή μας, στην Αθήνα και στο Εξωτερικό.
     Τέλος ο Σύλλογος Κεφαλλήνων και οι επιμέρους τομείς του, θα κρατά ενήμερους τους συμπολίτες μας με ότι νεώτερο προκύψει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)