Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

17/5/16

Χορωδιακές Συναναστροφές - Μία γοητευτική διαδρομή, γεμάτη μουσικές νότες- Το Αίγιο είναι η 9η πόλη της Ελλάδας που συμμετέχει στην προσπάθεια θεσμοθέτησης της "'Παγκόσμιας Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού".-     Το βράδυ του Σαββάτου 14 Μαΐου  έκλεισε  με τον πιο όμορφο τρόπο η αυλαία της χορωδιακής συνάντησης,  Χορωδιακές Συναναστροφές  «Οδός Χορωδών», Αίγιο 2016,  που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Κεφαλλήνων & Ιθακησίων και την Ιόνιο Βιβλιοθήκη Αιγίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου.
     Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από το φιλόμουσο κοινό του Αιγίου. Οι παρευρισκόμενοι  γέμισαν με  συναισθήματα και  εικόνες και  έγιναν πρωταγωνιστές και συνταξιδιώτες σε μία γοητευτική ανοιξιάτικη διαδρομή, γεμάτη μουσικές νότες.
     Η 14η Μαΐου γιορτάζεται φέτος για πρώτη φορά ως «Παγκόσμια Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού». Γι αυτό το σκοπό έγιναν  ταυτόχρονα εκδηλώσεις σε 8 πόλεις της Ελλάδας, στην Κύπρο και σε 7 πόλεις του εξωτερικού.  
     Αυτή την ημέρα του πολυτραγουδισμένου  Μάη ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων, η Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου,  όλες οι παρευρισκόμενες  Χορωδίες  και το φιλόμουσο κοινό του Αιγίου  έβαλαν σε αυτό το χώρο του Πολιτισμού,  την μουσική τους  σφραγίδα ώστε το Αίγιο να  είναι η  9η πόλη της  Ελλάδας, που συμμετέχει στην προσπάθεια θεσμοθέτησης της ημέρας αυτής!
     Οι  Χορωδίες που συμμετείχαν σε αυτή την χορωδιακή συνάντηση ήταν με τη σειρά εμφάνισης:
·           Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας με Μαέστρο την κα  Αλίκη Ζαφείρη και στο         
         πιάνο τον κ. Αντρέα Αδαμόπουλο,
·           Ο  Μουσικός   Όμιλος  Καλαμάτας  «ΟΡΦΕΥΣ», με  Μαέστρο τον κ. Ιβάν Μάτζαρη
·          Η   Xορωδία  Κηφισιάς  1937, με Μαέστρο τον κ. Χαράλαμπο Μιχαηλίδη   και στο         πιάνο την κα  Πένυ Μαραβελή,
·           Η  Μικτή  Χορωδία  Δήμου  Παπάγου-Χολαργού, με Μαέστρο τον κ. Σταύρο Μπερή  
        και στο πιάνο την κα Πόπη Μάλφα.
     Το φιλόμουσο κοινό καταχειροκρότησε τους εξαίρετους μαέστρους, τους βιρτουόζους του πιάνου και τους καλλίφωνους χορωδούς  για την άψογη εκτέλεση του ρεπερτορίου τους και την υπέροχη εμφάνισή τους.
     Έγινε απονομή τιμητικών πλακετών από την πλευρά του Συλλόγου προς τις Χορωδίες, ο δε Σύλλογος δέχθηκε αναμνηστικά δώρα από τις φιλοξενούμενες χορωδίες.
     Οι άνθρωποι της υποδοχής πρόσφεραν στο φιλόμουσο κοινό «μάντολες» (παραδοσιακό γλύκισμα της Κεφαλλονιάς), ως συμβολική κίνηση αγάπης.

     Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων στο τέλος της Χορωδιακής Συνάντησης δεξιώθηκε με πλούσιο μπουφέ, όλες τις φιλοξενούμενες χορωδίες και τις αποχαιρέτησε προσφέροντας σε αυτές παραδοσιακά προϊόντα της Αιγιάλειας.
        Οι  Χορωδιακές Συναναστροφές  «Οδός Χορωδών»  είναι πηγή αξιών και ιδεών, ένα σύγχρονο σταυροδρόμι  Πολιτισμού.  Θα παραμείνει στην πόλη μας  ως ένας θεσμός  που αρνείται να ικανοποιήσει τη χαμηλή αισθητική, και   να διασκεδάσει  χωρίς να παιδεύσει.
     Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων ευχαριστεί  όλους τους συντελεστές της  εκδήλωσης, τους ανθρώπους  μας,  που εδώ και 7 μήνες με ιδιαίτερο κέφι  ξεκίνησαν την προετοιμασία αυτής  της χορωδιακής  συνάντησης:
     Την χαρισματική κα Αλίκη Ζαφείρη που έχει την Διεύθυνση της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας και το διακεκριμένο  μουσικοσυνθέτη κ. Αντρέα Αδαμόπουλο που έχει τη χορωδιακή γραφή.
     Την κα Νόνη Λάφη, για τον άριστο  συντονισμό και προετοιμασία  της  φιλοξενίας των προσκεκλημένων.
     Τους συνοδούς των Χορωδιών : την κα Βίκυ Καρβέλα, την κα Τούλα Κόκκινου, την κα  Άντυ Κωστοπούλου, τον κ. Τάσο Μουτζουρούλια, την κα Γιώτα Νικολάτου και την κα Μαίρη Σταυράκη για την ζεστή υποδοχή και ξενάγηση των φιλοξενούμενων Χορωδών.
     Την κα Μαίρη Μουζακίτη για τη ξεχωριστή διακόσμηση της αίθουσας και για τις υπέροχες συνθέσεις των λουλουδιών.  
     Την κα Γωγώ Παπαφράγκου  παρουσιάστρια  της  εκδήλωσης, τον  κ. Διονύση  Μπούζο υπεύθυνο  του έντυπου υλικού, τον κ. Μιχάλη Λασκαράτο για τη βιντεοσκόπηση, το φωτογράφο κ. Γιώργο Ραυτόπουλο και τη δίδα Ευφροσύνη-Μαρία Μπούζου για τη φωτογράφηση της εκδήλωσης.
      Την μικρή εθελόντρια του Συλλόγου  Δήμητρα Θεοδωρακοπούλου για την βοήθειά της στην επίδοση των δώρων.
      Την  κα  Ελένη Βαγγελάτου, την κα ΡοζΜαρί Βερέτα, την κα Ειρήνη Γκόγκου, τον κ. Δημήτρη Δημητρακόπουλο, την κα Αγγελική Καβαλιεράτου-Ευαγγελίου, την κα Τώνια Κωστοπούλου, την κα Δανάη Μεσσάρη, την κα  Ξένη Μεσσάρη, τον κ. Σπύρο Μπούζο, την κα Γιώτα Νικολάτου, το κ. Νίκο Ταξιαρχόπουλο, την κα Κούλα Τρακαδά, τον κ. Κων/νο Τρακαδά,  τον κ. Νίκο Τρακαδά και τον κ. Αλέξη Φιλιππόπουλο για την άψογη φιλοξενία και δεξίωση που πρόσφεραν στις φιλοξενούμενες χορωδίες.
     Τον κ. Φώτη Μάντικα για τη τεχνική του υποστήριξη.
     Τον κ.  Γεράσιμο Ανδρικόπουλο, την κα Άννα Καραγκούνη, τον κ. Σπύρο Νικολοβγένη, την κα  Βασιλική Ταξιαρχοπούλου και την κα Σούλα Ψύχα για την ξεχωριστή υποδοχή του φιλόμουσου κοινού και των χορωδών.

     Ο Σύλλογος ευχαριστεί  τους  χορηγούς επικοινωνίας:
   -  Το Ράδιο Αίγιο και την εφημερίδα "Φιλόδημος",
   -  Την εφημερίδα "Πρώτη της Αιγιάλειας" και
   -  Όλο τον τοπικό τύπο για την προβολή της εκδήλωσης.
Επίσης ο Σύλλογος ευχαριστεί τις επιχειρήσεις:
1)  Τα παραδοσιακά γλυκά Γεωργίου Παναγόπουλου
2)  Το Εστιατόριο Ανεμώνη,
3)  Μπαϊνέτας,
4)  Την Αιγιοχαρτική Γιούπης,
5)  Την αρτοποιία  Μπομποτσιάρη,
6)  Την αρτοποιία  Κουτρόπουλου,
7)  Το πρακτορείο ΟΠΑΠ Δαδιώτης, ,  
8)  Τις Αντιπροσωπείες Διανομές Αποθηκεύσεις BM GROUP Μουστής,
9)  Αφοί Παπαδογιανόπουλοι – κατασκευές από ξύλο για μια ζωή,  
10)   Τα Αχαϊκά Πλαστικά,
11)   Τον κ. Γιώργο Καμπάση και
12)  Την Αρτοποιία Ψύχα
     για την οικονομική τους υποστήριξή - δωρεές.  Πάντα με τη διακριτική τους παρουσία, πάντα με τον ξεχωριστό  τρόπο τους,  βοηθούν ώστε να παίρνουν σάρκα και οστά τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις.
    Τέλος ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους τους φίλους και συμπολίτες  μας που κατέκλυσαν την αίθουσα, οι οποίοι  αποτελούν  ένα σημαντικό κρίκο μιας μεγάλης πνευματικής αλυσίδας της πόλης μας.

     Παραθέτουμε τα ζεστά λόγια  της κας Αγγελικής Παπανδρέου, γνωστή σε όλους μας για το αξιόλογο έργο που προσφέρει στην πόλη μας. Την ευχαριστούμε θερμά.

 
Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας
Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας
Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας
 
 
Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας "ΟΡΦΕΥΣ"
Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας "ΟΡΦΕΥΣ"
 
 
Χορωδία Κηφισιάς 1937
Χορωδία Κηφισιάς 1937
 
 
Μικτή Χορωδία Δήμου Παπάγου-Χολαργού
Μικτή Χορωδία Δήμου Παπάγου-Χολαργού
 
 


9 σχόλια:

 1. Χαίρετε

  Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για την επίλυση των οικονομικών σας αναγκών; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2.000,00 έως 50.000.000,00, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρει 100% εγγύηση ξένων δανείων κατά τη διάρκεια αυτής της μεταφοράς.

      Έχουμε επίσης εκδώσει ένα δάνειο σε όλα τα νομίσματα με επιτόκιο 3% για όλα τα δάνεια .... Αν είστε inter
  να μας επιστρέψετε μέσω αυτού του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


  Επισκεφθείτε μας, αν ενδιαφέρεστε, μέσω του trustfirm2010@gmail.com  Χαιρετισμοί,

  Κ. Andy cole

  trustfirm2010@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρειάζεσαι δάνειο? Δραστηριοποιούμε τη διεθνή εταιρεία δανείων που δίνουμε δάνεια σε ιδιώτες, επιχειρήσεις, ιδρύματα, επιχειρηματικούς οργανισμούς και ανθρώπους όλων των ειδών σε όλο τον κόσμο. Χρειάζεστε ένα δάνειο για οποιονδήποτε σκοπό; Είστε σε οικονομικό πρόβλημα, Χρειάζεστε οικονομική λύση CAPITAL LOAN HOME είναι η λύση για όλα τα οικονομικά σας προβλήματα, τα δάνεια μας είναι εύκολα, φθηνά και γρήγορα. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για το δάνειο που χρειάζεστε, μπορούμε να κανονίσουμε οποιοδήποτε δάνειο που να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας με επιτόκιο μόνο 3%. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: joyceocar@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητοί αιτούντες δανείων

  Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: elenanino0007@gmail.com

  Ονομα:
  Απαιτούμενο ποσό δανείου:
  Διάρκεια δανείου:
  Αριθμός κινητού:

  Σας ευχαριστώ και ο Θεός ευλογεί
  ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
  Έλενα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χαίρετε,

  Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για την επίλυση των οικονομικών σας αναγκών; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2.000,00 έως 100.000.000,00, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρει 100% εγγύηση ξένων δανείων κατά τη διάρκεια αυτής της μεταφοράς.

      Επίσης, έχουμε εκδώσει ένα δάνειο σε όλα τα νομίσματα με επιτόκιο 3% για όλα τα δάνεια και χωρίς προπληρωμές .... Αν σας ενδιαφέρει να μας επιστρέψετε μέσω αυτού του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


  Επισκεφθείτε μας, αν ενδιαφέρεστε, μέσω: zekoceanfinance1@gmail.com
                                                                  zekoceanfinance@gmail.com  Χαιρετισμοί,

  Κ. Lanlazar Marcus

  zekoceanfinance@gmail.com
  zekoceanfinance1@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χαίρετε,

  Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για την επίλυση των οικονομικών σας αναγκών; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2.000,00 έως 100.000.000,00, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρει 100% εγγύηση ξένων δανείων κατά τη διάρκεια αυτής της μεταφοράς.

      Επίσης, έχουμε εκδώσει ένα δάνειο σε όλα τα νομίσματα με επιτόκιο 3% για όλα τα δάνεια και χωρίς προπληρωμές .... Αν σας ενδιαφέρει να μας επιστρέψετε μέσω αυτού του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


  Επισκεφθείτε μας, αν ενδιαφέρεστε, μέσω: zekoceanfinance1@gmail.com
                                                                  zekoceanfinance@gmail.com  Χαιρετισμοί,

  Κ. Lanlazar Marcus

  zekoceanfinance@gmail.com
  zekoceanfinance1@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Χρειάζεστε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης; Θα δώσουμε επιχειρηματικά δάνεια, προσωπικά δάνεια, δάνεια σπουδαστών, δάνεια αυτοκινήτων E.t.c, αν σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

  Προσφορά δανείου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
  Επικοινωνήστε μαζί μας για πιθανή επιχειρηματική συνεργασία Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (Rotaryloanfirm@gmail.com)

  Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για την επίλυση των οικονομικών σας αναγκών, παρέχουμε δάνειο που κυμαίνεται από $ 5,000.00 έως $ 100,000.00 Max, είμαστε αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί και δυναμικοί, με 100% εγγυημένο δάνειο, επίσης, δίνει (ευρώ, λίρες και δολάρια. (2%). Εάν ενδιαφέρεστε για τη λήψη δανείου, διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα, υποσχόμαστε να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες που έχετε κάνει ποτέ. (Rotaryloanfirm@gmail.com)

  Χρειάζεστε ένα προσωπικό δάνειο;
  Θέλετε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι;
  Χρειάζεστε ένα τεράστιο κεφάλαιο για να ξεκινήσετε την επιχειρηματική σας πρόταση ή την επέκτασή σας;

  Έχετε χάσει την ελπίδα και νομίζετε ότι δεν υπάρχει διέξοδος και τα οικονομικά σας βάρη εξακολουθούν να υπάρχουν; Επικοινωνήστε μαζί μας για πιθανή επιχειρηματική συνεργασία Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (Rotaryloanfirm@gmail.com)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Χαίρετε

      Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για την επίλυση των οικονομικών σας αναγκών; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2.000,00 έως 50.000.000,00, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρει 100% εγγύηση ξένων δανείων κατά τη διάρκεια αυτής της μεταφοράς.

      Έχουμε επίσης ένα δάνειο σε όλο το νόμισμα με επιτόκιο 2% για όλα τα δάνεια .... Αν σας ενδιαφέρει να μας επιστρέψετε μέσω αυτού του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, αν ενδιαφέρεστε, μέσω

  Email: easyloanfirm2020@gmail.com
  WhatsApp: +14062845321


  Χαιρετισμοί,
  Κ. Derek Douglas
  easyloanfirm2020@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αγαπητοί αιτούντες δανείων

  Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: elenanino0007@gmail.com

  Ονομα:
  Απαιτούμενο ποσό δανείου:
  Διάρκεια δανείου:
  Αριθμός κινητού:

  Σας ευχαριστώ και ο Θεός ευλογεί
  ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
  Έλενα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)