Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

21/6/16

Θερινό ηλιοστάσιο - Πανσέληνος - Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 2016, Μουσική δίπλα στο φλοίσβο των κυμάτων...Ένα ονειρικό βράδυ!



      Το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιουνίου που το θερινό ηλιοστάσιο «αγκάλιασε»  την  Πανσέληνο μετά από 70 περίπου χρόνια, η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων έδωσε ραντεβού στην παραλία Διγιελιωτίκων όπου γιόρτασε με πολλούς φίλους της, την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μουσική και χορό.
      Η αφιερωματική αυτή ημέρα συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ στον παραμυθένιο κήπο της  φιλόξενης οικίας της οικογένειας Μουζακίτη που με ιδιαίτερη αγάπη υποδέχτηκε όλο αυτό τον κόσμο.

      Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων  πρόσφερε σε όλους κρασί και την παραδοσιακή Κεφαλλονίτικη ριγανάδα…το πιο νόστιμο κολατσιό που σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλά σου!
Η παραδοσιακή Κεφαλλονίτικη ριγανάδα
     http://www.kefalonias.gr/2014/08/mourlia-geusi-sta-kaminarata-kefalonias/

Οι χορωδοί  αυθόρμητα είχαν φτιάξει και πρόσφεραν υπέροχους χειροποίητους μεζέδες.
      Η Ημέρα αυτή ξεκίνησε να γιορτάζεται στην Αιγιάλεια με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κεφαλλήνων  πριν από αρκετά χρόνια,  όπου μετέτρεψε τις πλατείες και τους δρόμους του Αιγίου σε μουσικές σκηνές.
      Ο θεσμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής ενώνει τους ανθρώπους. Η Μουσική είναι τρόπος ζωής και έκφρασης, βάζουμε ήχους, χρώματα και ελπίδα στην καθημερινότητά μας και τραγουδάμε όλοι μαζί.
      Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός απλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας πόλη στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.
Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής εξελίχθηκε σε θεσμό ενός μεγάλου ευρωπαϊκού πολιτιστικού γεγονότος που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.
Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων ευχαριστεί θερμά την οικογένεια Μουζακίτη για τη ζεστή της φιλοξενία, όλους τους χορωδούς που βοήθησαν με το δικό τους τρόπο   και  όλους τους φίλους που είχαν παραβρεθεί για την αγάπη που δίνουν απλόχερα. 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)