Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

28/12/16

Το Μελομακαρονοχωριό γέμισε με παιδάκια από όλα τα μέρη της χώρας....     Τη Τρίτη το απόγευμα στο πρόγραμμα «Παίζω, φτιάχνω, τραγουδώ και το ταξίδι αρχινώ» τα παιδιά   με τη βοήθεια της μουσικού Μαρίας Σταυράκη και της Εκπαιδευτικού Τώνιας Κωστοπούλου έφτιαξαν  μία αυτοσχέδια  Χορωδία και  τραγούδησαν τραγούδια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα παιδιά έμαθαν ότι η μουσική   ομορφαίνει τις ψυχές των ανθρώπων, γεμίζοντάς τες με αγάπη για τον συνάνθρωπο μας.
     Στο πρόγραμμα βοήθησαν η Αγγελική Ευαγγελίου-Καβαλιεράτου, η Ρεγγίνα Κωστοπούλου-Ραζή και η Σούλα Ψύχα. Ο δε φούρναρης των Χριστουγέννων μοίρασε γλυκά σε παιδιά και γονείς.
 Τη Τετάρτη  ζωντάνεψε το παραμύθι «Οι πέτρες του Πλούχινεκ» από τον Ανδρέα Αρβανίτη. Στη συνέχεια η Μαργαρίτα Μπέιλυ και ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου συζήτησαν με τα παιδιά για την απληστία που όταν διακατέχεται ο άνθρωπος τα θέλει όλα δικά του χωρίς ηθικές αναστολές, αλλά και την έννοια της πραγματικής  φιλίας και της αγάπης. Ζωγράφισαν τους ήρωες του παραμυθιού με τη βοήθεια της Κούλας Τρακαδά και της Ελένης Βαγγελάτου  και στο τέλος τα παιδιά με τη βοήθεια των Εθελοντών της Βιβλιοθήκης έγιναν παραμυθάδες και έφτιαξαν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο παραμύθι.


Ο  φούρναρης των Χριστουγέννων μοίρασε όπως κάθε χρόνο στα παιδιά γλυκά.


      Έτσι με τον πιο όμορφο τρόπο ολοκληρώθηκε το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της Ιονίου Βιβλιοθήκης. Τα Χριστούγεννα αυτά ήταν πιο λαμπερά, με τη βοήθεια των παιγνιδιών, την ανάγνωση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, τη ζωγραφική, τις κατασκευές αλλά και τη δημιουργική έκφραση, γεμάτα αγάπη χαρίζοντας χαμόγελα και μοναδικές στιγμές στους μικρούς της φίλους.

     Τα παιδιά έφτιαξαν  μία αυτοσχέδια χορωδία και  τραγούδησαν.
     Δημιούργησαν και έδωσαν  ζωή στους ήρωες των παραμυθιών. 
     Μέσα από τα χρώματα  εξωτερίκευσαν  σκέψεις και συναισθήματα, ενεργοποίησαν τη φαντασία τους και  καλλιέργησαν τη δημιουργικότητα τους. Έμειναν ενθουσιασμένα από τις δημιουργίες τους.
    Ο φούρναρης των Χριστουγέννων έπλασε και έψησε τα γλυκά και πρόλαβε πριν  ο χρόνος  γυρίσει… Οι μικροί  φίλοι ένιωσαν την αγάπη και τη ζεστασιά των Χριστουγέννων.  Αυτά τα Χριστούγεννα δεν ήταν σαν τα άλλα. Αυτά τα Χριστούγεννα είναι Μαγικά!
     Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου ευχαριστεί τους μικρούς φίλους της, τους γονείς και  τους Εθελοντές που δούλεψαν και παρουσίασαν το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα:  τον Ανδρέα Αρβανίτη, την Νατάσα Χριστοδουλοπούλου, τον Αλέξη Φιλιππόπουλο, τον Φάνη Δημητρόπουλο,  την Κούλα Τρακαδά, την Άννα Καραγκούνη, την Νόνη Λάφη, τη Βάσω Ταξιαρχοπούλου, τη Ζέτα Γιαννοπούλου, την Μαρία Σταυράκη, τη  Τώνια Κωστοπούλου, την Μαργαρίτα Μπέιλυ, την Αγγελική Ευαγγελίου-Καβαλιεράτου, την Ρεγγίνα Κωστοπούλου-Ραζή,  τη Σούλα Ψύχα. την  Ελένη Βαγγελάτου και τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου.
Τέλος η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί και την αρτοποιία Ψύχα για τα εκπληκτικά γλυκά που πρόσφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)