Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

13/11/17


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ  
ΙΟΝΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΙΓΙΟΥ
«Χριστούγεννα των ζουζουνιών!»


  Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πιο λαμπερά, με τη βοήθεια των παιγνιδιών, το κουκλοθέατρο, τη ζωγραφική, τις κατασκευές αλλά και τη δημιουργική έκφραση, γεμάτα αγάπη θα χαρίσουν χαμόγελα και μοναδικές στιγμές στους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.
  Μέσα από τα χρώματα  τα παιδιά, θα εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα, θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και θα καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα τους. Θα μείνουν ενθουσιασμένα από τις δημιουργίες τους.
  Ο φούρναρης των Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο, χρόνια τώρα, πλάθει και ψήνει τα γλυκά για να προλάβει το χρόνο πριν γυρίσει… Οι μικροί μας φίλοι θα νοιώσουν την αγάπη και τη ζεστασιά των Χριστουγέννων. Αυτά τα Χριστούγεννα δεν είναι σαν τα άλλα. 
Αυτά τα Χριστούγεννα είναι Μαγικά!
Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη φόρεσε τα γιορτινά της.
Καλώς ήλθατε στη Μαγεία των Χριστουγέννων!

❄ Κυριακή 26 Νοεμβρίου  
    5.30 – 7.30 το απόγευμα.
 «Ανθοδετική Χριστουγέννων και χριστουγεννιάτικος στολισμός με φυσικά υλικά».   
 Οι μεγάλες μας φίλες και οι φίλοι, θα γνωρίσουν την πανάρχαια τέχνη της δημιουργίας διακοσμητικών συνθέσεων από φυτά του κήπου μας, ξηρούς καρπούς  κ.λ.π. 
Για μεγάλους και παιδιά από 13 έως 93 ετών. Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης. Επίδειξη και παρουσίαση από την εικαστικό Μαίρη Μουζακίτη. 

❄ Δευτέρα 27 Νοεμβρίου  
     6.00 – 7.00  το απόγευμα.
Παρουσίαση βιβλίου «Δημοσιεύσεις και Ενθυμήματα». Του Ιατρού Νικόλαου Μαγκανιώτη. Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά αδημοσίευτες προσωπικές εμπειρίες του συντοπίτη μας ιατρού-συγγραφέα, αλλά και αναφορές σε ενδιαφέροντα ιατροκοινωνικά θέματα. 
Στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης. Μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για όσους αγαπούν τη γνώση και τις εμπειρίες. Θα προλογίσει ο δημοσιογράφος  Φάνης Ζουρόπουλος, θα σχολιάσει η φιλόλογος Βάνα Μπεντεβή.

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου  
     5.30 – 7.00 το απόγευμα
«Θεατρικό παιγνίδι». Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιγνίδι θα διερευνήσουν ότι υπάρχει γύρω τους και θα συνειδητοποιήσουν ότι και τα ίδια έχουν μία θέση, σε ότι κινείται γύρω από αυτά.   
Αφήνουμε την εσωστρέφεια πίσω μας και εξωτερικεύουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας! Για παιδιά από 5 έως 14 ετών. Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης. Με τη θεατρολόγο Γιάννα Στεφανάτου.   

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου  
     5.30 – 7.00 το απόγευμα.
«Βλέπω παιδική ταινία». Τα παιδιά θα δουν αλλά και θα μάθουν να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη. Συζητάμε με τα παιδιά για τη ταινία και γίνονται τα ίδια πρωταγωνιστές.
Για παιδιά από 6 έως 12 ετών. Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης. Με την εκπαιδευτικό Μαρία Αγγελοπούλου, τη Βασιλική Ταξιαρχοπούλου, τη Βίκυ Καρβέλα  και την Κούλα Τρακαδά.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου
     5.30 – 7.00 το απόγευμα.
«Κόβω, κολλάω, χρωματίζω και το δένδρο μου στολίζω».
Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χαρτιά, χρώματα, μολύβια, πλεξιγκλάς, κουμπιά, μπαχαρικά κ.λ.π. Τα παιδιά εξασκούν το μυαλό και τα χέρια τους και φτιάχνουν μικρά έργα τέχνης.
Για παιδιά 7-12 ετών. Στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης με την Κούλα Τρακαδά, τη Βασιλική Ταξιαρχοπούλου, τη Γωγώ Παπαφράγκου, τη Βίκυ Καρβέλα και τη Νόνη Λάφη.

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 
     6.00 – 8.00 το απόγευμα.
Κουκλοθέατρο: «Ο νάνος και η χρυσοχέρα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Μεταφορά του παραμυθιού στο Κουκλοθέατρο. Θα ακολουθήσει κατασκευή βασισμένη σε στοιχεία του παραμυθιού.
Για παιδιά από 5-12 ετών. Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης. Με την εκπαιδευτικό Αθηνά Σκανδάμη.

Ο  Φούρναρης θα είναι κοντά μας, για να μας γλυκαίνει με τα υπέροχα  γλυκά του.
Η συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα είναι με ελεύθερη είσοδο. Για τις εκδηλώσεις «θεατρικό παιγνίδι» και «Κόβω, κολλάω, χρωματίζω και το δένδρο μου στολίζω», λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων με δήλωση συμμετοχής στο τηλ.: 26910-62562, τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και στα κινητά  698.446.3722697.905.5162
Ο χώρος που θα γίνουν οι δραστηριότητες είναι στην αίθουσα της βιβλιοθήκης στο Αίγιο, στην οδό Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από τη Φανερωμένη).
Σε περίπτωση ακύρωσης ή αλλαγή ώρας κάποιας εκδήλωσης, θα γίνει σχετική ενημέρωση τόσο στο site της βιβλιοθήκης όσο και στο Τοπικό Τύπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)