Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

24/1/18

Ταξιδεύουμε στην κάτω Ιταλία και τη Σικελία (Magna Grecia) !!!

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων συμμετέχει σε ένα ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας που διοργανώνει ο πολιτιστικός, Ιστορικός και λαογραφικός Σύλλογος Κεφαλονιάς-Ιθάκης «Το ΡΙΦΟΡΤΣΟ» και καλεί τα μέλη και τους φίλους του Αιγιαλείς να δηλώσουν το συντομότερο και «αυθορμήτως» τη συμμετοχή τους. Ας ετοιμάσουμε σιγά-σιγά τις βαλίτζες μας για το ταξίδι στα Ελληνόφωνα χωριά της κάτω Ιταλίας και της Σικελίας (Magna Grecia) !!!
Πλησιάζουν οι μέρες που θα μας δοθεί το πλήρες πρόγραμμα της 8ημερης εκδρομής που θα πραγματοποιηθεί στις 23-30 Απριλίου 2018. Ο χρόνος αρκετός και σίγουρα θα δούμε όσα περισσότερα μπορούμε... γιατί τέτοιο ταξίδι δεν το κάνει κανείς κάθε μέρα. Το πρόγραμμα της εκδρομής, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, αφορά ταξίδι με πολυτελές καράβι από Πάτρα στο Μπάρι και μετά οδικώς στην ΑΠΟΥΛΙΑ & ΣΙΚΕΛΙΑ, Χωριό των Τρούλων ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ-ΡΗΓΙΟ-ΚΕΦΑΛΟΥ-ΠΑΛΕΡΜΟ-ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ-ΚΑΤΑΝΙΑ-ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ-ΤΑΟΡΜΙΝΑ-ΛΕΤΣΕ ....

Πρόκειται για μια εκδρομή που θα συγκινήσει κάθε Έλληνα επισκέπτη, αφού από παντού αναδύονται μοναδικά μνημεία πολιτισμού που μαρτυρούν την Ελληνικότητά τους ενώ παράλληλα θα μας δοθεί η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τα «ετεροθαλή» αδέλφια μας τους «γκρεκάνους». Ήδη «Το ΡΙΦΟΡΤΣΟ» έχει έρθει σε επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας κ. Όλγα Νάσση και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Στενού Ιταλίας Makri Daniel προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες και να βελτιστοποιήσει το πρόγραμμα των επισκέψεων μας καθώς και να οργανωθούν σχετικές συναντήσεις με πολιτιστικούς φορείς στα Ελληνόφωνα χωριά της κάτω Ιταλίας. Σαφώς όσοι δεν επιθυμούν να παρευρίσκονται στις συναντήσεις με τους τοπικούς Συλλόγους θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο χαλάρωσης στα μαγαζιά και στα καφέ των πόλεων που θα επισκεφτούμε.

Εμπρός λοιπόν!! πάρετε τα απαραίτητα, «όπλα-μπαλάσκες» στη σειρά και φύγαμε….!!!! και για να μην παρεξηγηθούμε όταν λέμε όπλα εννοούμε μια κιθάρα, ένα μαντολίνο ή όποιο άλλο μουσικό όργανο γνωρίζουμε και ας εκδράμουμε με κέφι και με τις καντάδες μας να απολαύσουμε τη φιλοξενία της χώρας των «Κυκλώπων».

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6944.208647 (κ. Μιχάλη Ψύχα) & 6979.531919 (κα Αγγελική Ευαγγελίου-Καβαλλιεράτου) καθώς και στο FB του Συλλόγου: Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων "Ο Αγιος Γεράσιμος" @Politistikos.syllogos.kefallinon.aigialeias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)