Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

21/2/18

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ
  
   Τη Τρίτη το πρωί 20 Φεβρουαρίου επισκέφθηκαν την Ιόνιο βιβλιοθήκη οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, συμμετέχοντας στο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης: 
«Οργανώνω τη βιβλιοθήκη μου» 
   Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά όλη τη διαδικασία που γίνεται, από τη στιγμή που ένα βιβλίο μπει στο χώρο της βιβλιοθήκης του Σχολείου τους ή την προσωπική τους βιβλιοθήκη, μέχρι που το βιβλίο αυτό πάρει τη θέση του στο ράφι. Γνώρισαν το δεκαδικό σύστημα ταξινόμησης Dewey, που είναι το ταξινομικό σύστημα που χρησιμοποιείται από τις περισσότερες βιβλιοθήκες διεθνώς.
   Πέρα από τη θεωρητική ενημέρωση που είχαν με προβολή σχετικών σλάιντς, συμμετείχαν τα παιδιά με διαδραστικό τρόπο, προετοίμασαν βιβλία και πέρασαν όλα τα στάδια της διαδικασίας. Στο τέλος οι μικροί βιβλιοθηκονόμοι έβαλαν τα βιβλία που επεξεργάστηκαν στα ράφια της βιβλιοθήκης. Έτσι κατανόησαν με απλό και πρακτικό τρόπο όλη τη διαδικασία οργάνωσης μιας βιβλιοθήκης, ώστε να μπορούν πλέον να οργανώσουν σωστά τη βιβλιοθήκη της τάξης τους ή του Σχολείου γενικότερα ή και την προσωπική τους βιβλιοθήκη. 
   Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου ατενίζοντας το μέλλον εφαρμόζει χρόνια τώρα το πρόγραμμα «Οργανώνω τη βιβλιοθήκη μου», προσφέροντας τη γνώση αλλά και την υποστήριξη στα Σχολεία της περιοχής μας, προκειμένου οι μικροί μαθητές να γίνουν μικροί βιβλιοθηκονόμοι και να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας. 
   Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης από τους ανθρώπους της, και συζήτησαν μαζί τους. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ξεφύλλιζαν τα βιβλία, έκαναν πολλές ερωτήσεις και εκφράστηκαν μέσα από ένα βιβλίο. Συνοδός εκπαιδευτικός ήταν η κα Δήμητρα Μπακάλη
   Στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν τα στελέχη της Βιβλιοθήκης και Εθελοντές: Βίκυ Καρβέλα και Αλέξης Φιλιππόπουλος.
Η εμπειρία των μικρών μαθητών από αυτήν την επίσκεψή τους, ήταν ιδιαίτερα σημαντική και σίγουρα χρήσιμη για την επίτευξη του σκοπού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)