Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

26/2/18

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ....


ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ. Έγγραφο με στοιχεία σύνταξης 8/ 20 Ιουλίου 1836, σε χαρτί σφραγιστό 4ta Classe Sei pen, με υδατόσημο United States of the Ionian Islands και σφραγίδα στο κάτω μέρος ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΗΝΙΑΣ Π.Σ. (ανάρτηση Τηλέμχος Καραβίας).


Ακολουθεί έγγραφο Ανδρέα Παπαδόπουλου-Βρετού προς τον Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου Ιωάννη Κωλέττη 27 Απριλίου 1844 με το οποίο ζητάει από τον πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου την τιμωρία του Έλληνα Υποπροξένου Κερκύρας, κυρίου Πιτζόλη, επειδή αρνήθηκε να του δώσει διαβατήριο.

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος Βρετός ήταν Έλληνας λόγιος και βιβλιογράφος του 19ου αιώνα. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις αρχές του 1800. Η καταγωγή του πατέρα του ήταν από την Λευκάδα και υπηρετούσε ως γραμματέας της διοικήσεως του νησιού την εποχή των Γάλλων δημοκρατικών. Σχολείο πήγε στα σχολεία της Επτανήσου, και από το 1811 ο πατέρας του τον έστειλε μαζί με την μητέρα του στην Νάπολη για να πάει στο εκεί Λύκειο. Γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, όπου αποφοίτησε με διδακτορικό ιατρικής. Ήταν φιλομαθέστατος και ήξερε Λατινικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1838. Λόγω της στάσης του απέναντι στον Καποδίστρια κατηγορήθηκε επί συκοφαντίας και φυλακίστηκε για λίγο διάστημα.

Το 1841 αναχώρησε στην Κέρκυρα και επέστρεψε στην Αθήνα το 1844. Παντρεύτηκε την όμορφη κόρη του Ρώσου στρατηγού Φαιδρόφ, και απέκτησε ένα γιο, τον γνωστό δημοσιογράφο Μαρίνο. 

Έχει γράψει την Ιστορία της ''Ελληνικής Φιλολογίας'', η οποία αριθμεί δύο εκδόσεις, η πρώτη (1845) σ΄ ένα τόμο και η δεύτερη (1857) σε δύο τόμους. Απεβίωσε το 1873.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)