Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

2/10/14

Διάλεξη με θέμα: «Αυτοκτονία: Έλλειψη διάθεσης για τη ζωή ή μια κραυγή απόγνωσης για ζωή;»       Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα.   Η  Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου  στα πλαίσια της σωστής και υπεύθυνης ενημέρωσης, οργανώνει Διάλεξη σε συνεργασία με εξειδικευμένους  επιστήμονες.
        Η προγραμματισμένη Διάλεξη  θα γίνει τη  Δευτέρα 13 Οκτωβρίου  και  ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα  Διαλέξεων της βιβλιοθήκης  (Ανδρονοπούλου 12, πίσω από τη Φανερωμένη, στο Αίγιο),  με ομιλητές την   Ψυχολόγο - Ψυχοθεραπεύτρια κα Χαρά Θεοδωρακοπούλου και τον  κο  Δημήτρη Θεοδωρόπουλο  Κοινωνικό Λειτουργό.
Το θέμα που θα αναπτυχθεί είναι :

«Αυτοκτονία: Έλλειψη διάθεσης για τη ζωή ή μια κραυγή απόγνωσης για ζωή;»

      Τα περιστατικά αυτόχειρων συνανθρώπων μας διεγείρουν ποικίλα συναισθήματα για τη ζωή και το νόημα που της δίνουμε. Τα αίτια των αυτοκτονιών είναι συγκεκριμένα, οι αφορμές ωστόσο πάρα πολλές.         Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τί γίνεται μέσα μας, πριν την πράξη της αυτοκτονίας.  Σε αυτή την εκδήλωση οι ομιλητές θα  αναλύσουν το ψυχικό υπόβαθρο των αυτοκτονικών πράξεων με στόχο την κατανόηση του φαινομένου. Θα αναφερθούν  στην πρόληψη καθώς και την ορθότερη στάση μας, δίπλα σε ανθρώπους που δηλώνουν σκέψεις αυτοκτονίας. 
 
Στο τέλος θα υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης αλλά και ανταλλαγή απόψεων.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)