Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

11/6/15

Λογοτεχνική συνάντηση με την δασκάλα-συγγραφέα Ελένη Κουτρίκη-Παναγιωτακοπούλου στην Ιόνιο βιβλιοθήκη.
          Λογοτεχνική συνάντηση με τη δασκάλα-συγγραφέα Ελένη Κουτρίκη-Παναγιωτακοπούλου και τα βιβλία της «Τα σχολειά της νιότης μου» και «Απόηχοι ψυχής» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουνίου και ώρα 8 το βράδυ στον φιλόξενο χώρο της Ιονίου Βιβλιοθήκης, Ανδρονοπούλου 12.
        Για την «Κυρία Ελένη», την αγαπημένη δασκάλα εκατοντάδων μαθητών και για το συγγραφικό της έργο θα μιλήσουν η φιλόλογος και πρόεδρος της ΙΛΕΑ κ. Βάνα Μπεντεβή, η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλ/των και γραμματέας της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπ/κών Αιγιαλείας κ. Τούλα Ρέλλα καθώς και η μαθήτριά της, φιλόλογος κ. Κατερίνα Δημουλά. 


       Η Ελένη Κουτρίκη-Παναγιωτακοπούλου γεννήθηκε στην Τέμενη Αιγίου το 1932 και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Θηλέων Αιγίου. Το 1953 πήρε το πτυχίο της από την Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πατρών και διορίστηκε το 1957 στην ορεινή Ναυπακτία. Το 1960 παντρεύτηκε τον συνάδελφό της Γιώργο Παναγιωτακόπουλο και απέκτησαν δυο παιδιά, τον Λάμπη και τη Μαρία καθώς και πέντε εγγόνια. Υπηρέτησε για 31 ολόκληρα  χρόνια στην Εκπαίδευση και συνταξιοδοτήθηκε  το 1988. Μετά τη σύνταξή της ασχολήθηκε με τη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και την ποίηση. Επί πολλά χρόνια  ήταν γραμματέας της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπ/κων Αιγιαλείας. Από το 2001 αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά.  Για 20 χρόνια επίσης έχει εβδομαδιαία παρουσία και προσφορά μαζί με ομάδα εθελοντριών κυριών στον οίκο ευγηρίας  «Αγάπης Μέλαθρον -Ο Αγ. Χαράλαμπος» της Ιεράς Μητρόπολης Καλ/των και Αιγιαλείας. Έχουν εκδοθεί δυο βιβλία της από τις εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ.

1 σχόλιο:

  1. Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία στον χώρο της Βιβλιοθήκης, της παρουσίασης των βιβλίων της μητέρας μου!Ένιωσε τόση χαρά! Και σε αυτό σίγουρα βοήθησε πολύ η ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργείται στη Βιβλιοθήκη αλλά κυρίως στη ζεστασιά και την ευγένεια των ανθρώπων της.
    Σας ευχαριστώ
    Μαρία Παναγιωτακοπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)