Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

15/2/18

3η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
8-ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ & ΣΙΚΕΛΙΑΣ (23 – 30 Απριλίου 2018)


Καλημέρα σας!!!. Όλα έτοιμα για την εκδρομή μας, προλάβετε να κλείσετε θέση μέχρι τις 15 Μαρτίου γιατί εξαντλούνται ... δείτε το πρόγραμμα και τα τηλέφωνα επικοινωνίας. Ένα ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας.

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ - ΣΙΚΕΛΙΑ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΜΕΡΑ: Αναχώρηση από Αργοστόλι Πάτρα, στις 6:00 το απόγευμα, με πλοίο για Μπάρι. Ευχάριστο ταξίδι στην Αδριατική. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

2η ΜΕΡΑ: Άφιξη το πρωί στο Μπάρι και αναχώρηση για Μεσσήνη με ενδιάμεση στάση στον Τάραντα, αποικία των Σπαρτιατών το 708 π.Χ. Περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης και συνεχίζουμε για το Ρήγιο. Με πλοίο θα περάσουμε το στενό της Σκύλας και Χάρυβδης για να βρεθούμε στη Μεσσήνη, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

3η ΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Ταορμίνα, το αρχαίο Ταυρομένιο, με το ωραιότερο αρχαίο Ελληνικό Θέατρο της Σικελίας και την επιβλητική θέα του Ηφαιστείου της Αίτνας. Το μεσημέρι αναχώρηση για τη σπουδαιότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδος, τις Συρακούσες, αποικία των Κορινθίων του 8ου π.Χ. αιώνα. Θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό πάρκο για να δούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, το Ναό του Απόλλωνα, την Πηγή της Αρέθουσας, τα παλιά λατομεία Παράδεισου, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το νησί της Ορτυγίας, την Πλατεία Αρχιμήδη.
Το βράδυ άφιξη στην Κατάνια για διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: Ξεκινάμε το πρωί για Ακράγαντα (Agrigento), όπου θα ξεναγηθούμε στον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Σικελίας, στην Κοιλάδα των Ναών. Θα δούμε τους ναούς του Δία, της Ήρας, του Ηρακλή, των Διοσκούρων, της Ομόνοιας, της Δήμητρας. 
Το απόγευμα αναχωρούμε για τη Μεσσήνη, όπου θα έχουμε συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ελληνόφωνων κατοίκων της Κάτω Ιταλίας. 
Δείπνο και διανυκτέρευση. 

5η ΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό πέρασμα με το πλοίο στην Κάτω Ιταλία. Επίσκεψη στο Ρήγιο (Reggio) και συνεχίζουμε για το Λέτσε, τη «Φλωρεντία του Νότου». Βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια σε ρυθμό Μπαρόκ, στο Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο , στην Πιάτσα Ορόντζο. 
Δείπνο και διανυκτέρευση. 

6η ΜΕΡΑ: Επίσκεψη στα Ελληνόφωνα χωριά Καλημέρα, Στερνατία, Μαρτάνο και συνάντηση με τους κατοίκους που ομιλούν τη διάλεκτο «Γρίκο» με ρίζες από την αρχαία ελληνική γλώσσα. 
Δείπνο και διανυκτέρευση. 

7η ΜΕΡΑ: Αναχώρηση το πρωί για το Μπάρι, όπου στις 13:30 αναχωρεί το πλοίο για Πάτρα. Διανυκτέρευση στο πλοίο. 

8η ΜΕΡΑ: Άφιξη το πρωί στην Πάτρα.

Επικοινωνήστε στα τηλ. 6944.20.8647 (κ. Μιχάλη Ψύχα) & 6979.53.1919 (κα Αγγελική Ευαγγελίου-Καβαλλιεράτου) για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε έγκαιρα θέση !
Κρατήσεις θέσεων μέχρι 15 Μαρτίου 2018

Ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αλλαγές λόγω συναντήσεων με συλλόγους Ελληνόφωνων. Όσοι δεν επιθυμούν να παρευρίσκονται στις συναντήσεις θα έχουν ελεύθερο χρόνο να κάνουν τις βόλτες τους στις αντίστοιχες πόλεις των συναντήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)