Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

20/11/17

Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας επέστρεψε από το…. Μέγαρο Μουσικής

      Η 40μελής Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχε μεταβεί το διήμερο 18 & 19 Νοεμβρίου, προκειμένου να συμμετάσχει στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Μέγαρο Μουσικής, μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Φιλαρμονικών - Χορωδιών Ελλάδος.
Στη σκηνή του Μεγάρου
Το Φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος του στη Βόρειο Ελλάδα καθότι δίνει κάθε χρόνο αφορμή για συνάντηση πλήθους καλλιτεχνών και διαφόρων πολιτισμών. Συμμετείχαν χορωδιακά και ορχηστρικά σχήματα από Αίγυπτο, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν και άλλες χώρες του εξωτερικού καθώς και από Κύπρο και Ελλάδα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων έφθασε εφέτος τους 2.700 καλλιτέχνες οι οποίοι δημιούργησαν μια μοναδική για την Ελλάδα, πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.
Η Χορωδία Αιγιαλείας ερμήνευσε έργα μεγάλων Ελλήνων Συνθετών καθώς και ένα από τα τελευταία δικά της έργα. Η Χορωδία καταχειροκροτήθηκε από το φιλόμουσο κοινό της Θεσσαλονίκης για την άψογη εμφάνισή της και πριν την αποχώρησή της από το Μέγαρο, δέχθηκε προτάσεις για τη συμμετοχή της σε χορωδιακά φεστιβάλ σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και του Εξωτερικού.
Τη Διεύθυνση της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας είχε η χαρισματική σοπράνο Αλίκη Ζαφείρη, στο πιάνο συνόδευσε ο Αντρέας Αδαμόπουλος ενώ τη χορωδιακή γραφή έκαμαν οι διακεκριμένοι μουσικοσυνθέτες Αντρέας και Λουκάς Αδαμόπουλος.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Μουσικής), την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους Πολιτιστικούς και Επιστημονικούς φορείς.
Το βράδυ η χορωδία διασκέδασε μέχρι αργά σε κέντρο της πόλης, το δε πρωί επισκέφθηκε μερικά από τα αξιοθέατα της πανέμορφης Θεσσαλονίκης.

Τις επόμενες μέρες η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας θα προετοιμαστεί για την τιμητική συμμετοχή της σε εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυση της ιστορικής «Χορωδίας Κηφισιάς 1937», η οποία θα γίνει το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στην Κηφισιά.






Στον υπόγειο μουσειακό χώρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου

Μπροστά από την "Ροτόντα"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)