Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

30/7/22

  Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας


 

Το Σάββατο 16 Ιουλίου  επέστρεψε αργά το βράδυ, η  Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, από τη Γαστούνη Ηλείας.  

Στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία  της Γαστούνης παρουσίασε η Χορωδία με τον καλύτερο τρόπο, ως η μόνη προσκεκλημένη, ένα δίωρο πρόγραμμα με καντάδες, παλαιά αλλά και νέα τραγούδια, κάτω από το φως του φεγγαριού.  Η Χορωδία ήταν προσκεκλημένη από το Σύλλογο Κεφαλλονιτών Γαστούνης.   

Παρουσίασε  ένα μουσικό και με δρώμενα πρόγραμμα. Τα δρώμενα ήταν   από το βιβλίο του μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Αδαμόπουλου με τίτλο:   «Ο χαντρούλης και η τίτη» για δύο ηθοποιούς, αφηγητή και πιάνο. Την εξαίρετη απόδοση των ρόλων την έκαναν η Μαρία Γιδά και ο Νίκος Ταξιαρχόπουλος. Αφηγητής ο Μάριος Αδαμόπουλος. Στο πιάνο ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης και συγγραφέας Ανδρέας Αδαμόπουλος. 

Η αποδοχή του  κόσμου ήταν τόσο ξεχωριστή, που  καταχειροκρότησε την εμφάνιση της Χορωδίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι  τόσο στην έναρξη των τραγουδιών όσο και στο τέλος της εκδήλωσης, ο ουρανός φώτισε από τα πανέμορφα πυροτεχνήματα, που έριξαν  οι μουσικόφιλοι Γαστουνιώτες. 

  Παρόντες ήταν  Δημοτικοί Σύμβουλοι,  εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πολύς κόσμος.   

 

 

 

Τη Διεύθυνση της Χορωδίας έχει η εξαίρετη Αλίκη Ζαφείρη. Στο πιάνο έπαιξε ο διακεκριμένος μουσικός Ανδρέας Αδαμόπουλος, που έχει και τη χορωδιακή γραφή όλων των τραγουδιών. 

Μετά το πέρας της συναυλίας η χορωδία και οι συνοδοί της, δεξιώθηκαν από το Σύλλογο Κεφαλλονιτών Γαστούνης σε κέντρο της περιοχής όπου το γλέντι, το τραγούδι, το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.  

Η φιλοξενία των ανθρώπων του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Γαστούνης ήταν ιδιαίτερα ζεστή και ζήτησαν  τη συνεργασία της χορωδίας, για επόμενη θεματική συναυλία  - εκδήλωση στη Γαστούνη. 

Η Χορωδία και οι συνοδοί της πέρασαν μία  εκπληκτική μέρα, γεμάτη εμπειρίες 

  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)